Schaduwplanten

Details vaste schaduwplanten

Uitverkocht

Brunnera of Vergeet-Mij-Nietje is een prachtige plant voor de schaduwborder met groenblad en lichtblauwe bloemen. De plant is winterhard en bladverliezend en wordt met bladhoogte ongeveer 30 cm hoog, de bloemen steken er 10 à 20 cm bovenuit. Brunnera is een goede bloeiende bodembedekker en is zeer geschikt als beplanting onder bomen of struiken. Plant voor een mooi resultaat in de border 5 à 7 planten per vierkante meter.

Pot diameter is 17 cm.

Uitverkocht

Longkruid 'Pulmonaria' 3 stuks

€ 11,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Longkruid 'Pulmonaria' 3 stuks

€ 11,00

Pulmonaria of Longkruid is een vaste plant met groen wit gevlekt blad die bloeit met paarse en roze bloemen in het voorjaar. Deze winterharde bloeiende bodembedekker kan onder grote heesters geplaatst worden en staat ook mooi in grotere groepen in de (half)schaduwborder. Plant 7 à 9 stuks voor een mooi opvallend resultaat in de border. De plant wordt 25 tot 35 cm hoog.

Pot diameter is 17 cm.

Uitverkocht
  • Vinca Minor of Maagdenpalm komt in april beschikbaar in de webshop. 

Vinca Minor ofwel Kleine Maagdenpalm is een bloeiende bodembedekker met blauwe bloemen en witbont gekleurd blad. Deze groenblijvende plant is goed winterhard en wordt tot 20 cm hoog. De snelgroeiende plant is goed geschikt om onkruid in de borders te onderdrukken en kan ook goed worden toegepast als vakbeplanting of om kale grond onder struiken te bedekken. Plant 7 à 9 stuks per vierkante meter. 

Pot diameter is 17 cm.

Uitverkocht

Ajuga reptans Braunherz, met de Nederlandse benaming Kruipend Zenegroen, is een bloeiende bodembedekker met prachtig purperbruin blad en blauwe bloemen. De blauwe bloemen steken mooi af tegen het purperbruine blad. De in bloei staande plant is ongeveer 15 cm hoog en is een mooie bodembedekker, die goed als randplant in de border gebruikt kan worden. Voor een mooi bodem bedekkend resultaat plant u 9 tot 11 stuks per vierkante meter van deze winterharde plant.

Uitverkocht

Buxus Sempervirens 40cm tot 80cm

€ 30,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Buxus Sempervirens 40cm tot 80cm

€ 30,00

Buxus sempervirens of palmboompje is een groenblijvende plant, die goed als haag kan worden aangeplant, maar ook solitair of in grote groepen aangeplant kan worden. Deze goed winterharde heester kan meters hoog worden, maar daar zult u wel veel geduld voor moeten hebben. Buxus sempervirens groeit in een jaar ongeveer 15 cm. Om die reden zie je vaak dat de plant gebruikt wordt voor laagblijvende hagen